13 november 2018

GOD KOMT DICHTERBIJ

Soms lees ik mijn eigen blogs na een lange tijd weer terug; zo ook vandaag… En eigenlijk heeft het iets weg van een gebedsboekje. Sommige mensen schrijven op wat ze bidden, om vervolgens terug te kunnen kijken en te kunnen zien dat gebeden verhoord zijn of welke gebeden (nog) niet beantwoord zijn. Het geeft een mooi beeld van je eigen relatie met God, van wat je met Hem deelt en hoe je Hem zichtbaar aanwezig ziet in je leven. Eigenlijk merk ik steeds meer dat mijn blogs ook zo werken…

Sinds 1 september ben ik preventiemedewerker bij Terwille verslavingszorg. Ik merk steeds meer en meer dat dit echt een plek is die God mij heeft gegeven. Niet alleen ter opbouw van de jongeren die ik in mijn werk tegen kom, maar in de eerste plaats ter opbouw van mezelf. 
Nu ik net 2,5 maanden aan het werk ben heb ik al zoveel mogen leren over mezelf en hoe ik naar mezelf kijk. Hoe ik reageer als ik iets spannend vind en hoe ik door de juiste aanmoediging verder mag groeien dan mijn eigen menselijke grenzen me soms aangeven. Ik heb echt gemerkt dat ik samen met God dingen kan doen die ik zelf niet had verwacht zo snel te kunnen.

Het mooie is dat ik door de dingen die ik schrijf, zelf vaak de eerste les heb geleerd. Nog voordat de blog gepubliceerd wordt, is er een proces aan voorbij gegaan ter inspiratie en groei voor mezelf in relatie met mijn Hemelse Vader. Schrijven is haast een vorm van bidden geworden voor mij, waarin Zijn stem vaak erg duidelijk wordt. Maar het leuke is, dat ik soms zelf niet eens door heb wat ik schrijf en waar het naar verwijst.

Dit was ook het geval bij mijn blog op 12 januari van dit jaar: ‘Als ik val, zal ik weer opstaan.’
Op dat moment speelde het al in mijn hoofd om weer te gaan werken. Het was zo ongeveer de tijd dat ik ben begonnen met solliciteren. Maar dat deze blog zonder dat ik het doorhad zo’n enorme verwijzing was naar wat ik nu doe, vind ik fascinerend om te lezen. Er staat zelfs letterlijk in: ‘ …je steviger op je benen staat!’ En laat dat nou precies zijn wat we met de LEGSpedition van Terwille willen meegeven aan de tieners, waar de LEGS de verwijzing is naar de spreekwoordelijke ‘stevig op je benen staan’! En de workshops, zoals: ‘Afgekickt en klaar is kees?’, laten precies zien dat wanneer je valt, je weer mag opstaan. En ook de ervaringsdeskundigen waar ik mee mag werken, vertellen allemaal dat ze dankzij God weer konden op staan. 

Dat ik juist deze woorden heb geschreven en de bijbehorende bijbelteksten heb genoemd, die enorm aansluiten bij mijn werk, is voor mij heel bijzonder om te lezen. Des te meer doordat ik merk dat ik zelf ook weer verder mag opstaan en in Zijn kracht mag wandelen door wat ik leer in mijn werk.
Het zijn van die mooie knipogen van God, die mij duidelijk maken dat Hij mij ziet en betrokken is bij mijn leven. Hij weet al wat er gaat komen en laat mij, zonder dat ik het door heb, beschrijven welke kant Hij met mij op wil gaan. 

En zo wil God jou ook leiden in je leven. Hij ziet je en Hij wil je de kracht geven om op te staan. En door bepaalde dingen in je leven wil Hij je laten zien dat Hij je ziet! Bij mij is dat door mijn schrijven heen en door de de dingen die ik beschrijf in de rubriek ‘Bewijsmateriaal’. En jij mag Hem zien en vinden in de dingen die bij jou passen!
Onze Hemelse Vader kent ons zo goed, dat Hij naadloos aansluit bij wie we zijn. Ik wens je een heel bijzondere zoektocht in het vinden van jouw eigen bewijsmateriaal! 


De artikelen met het label 'Bewijsmateriaal' laten mijn persoonlijke ervaringen zien waarin ik door gebed, een ervaring, een gevoel, een ontmoeting, of iets dergelijks een ontmoeting met God heb gehad, of door God geleid ben. Al deze momenten zijn mijn bewijzen voor het bestaan van God!
Er zijn in mijn leven al veel van dit soort momenten geweest en ik probeer dit in de loop van de tijd te beschrijven in verschillende verhalen...


6 opmerkingen:

 1. Wat mooi dat je dit zo terugziet, ik herken het wel, soms waren blogs bijna therapeutisch voor mij ontdekte ik als ik terug keek, maar ze laten ook zo'n mooi groeiproces zien in mijn relatie met God, heel kostbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Danielle, dat is zeker heel kostbaar. Ik vind het zo mooi dat God ons altijd weer weet te verrassen. Iedere keer mogen we weer nieuwe dingen ontdekken...

   Verwijderen
 2. Mooi is dat! Ik heb het met een gedicht dat ik vorig jaar publiceerde. Het is profetisch in de zin van wat er zou gebeuren tussen mijn man -die ik toen nog niet kende- en mij. https://annderverhaal.nl/2017/07/23/woning Ik beschrijf een haard: hij heeft een houtkachel (telt ook vind ik) zijn lievelingskleur is blauw en het eindigt met een tekst die verwijst naar de trouwbelofte. Daarbij noem ik vrienden die uitgenodigd worden. Iets dat we meer en meer doen omdat mijn man een groot huis heeft. Ik verwachtte destijds echt niet dat ik ooit nog zou trouwen. Daarom vind ik het heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw Anne! Wat mooi! Hij heeft je een lofgewaad gegeven, in plaats van rouw. Ik wens jou en je man Zijn liefdevolle nabijheid toe!

   Verwijderen