11 februari 2018

GOD MAAKT ELKE WEG BEGAANBAAR

Soms heb je van die momenten waarbij je even alles op ‘stop’ wilt zetten, of misschien zelfs mรณet zetten. Ik heb dat de afgelopen 2 weken gehad en nog steeds merk ik dat dingen niet helemaal gaan zoals ik zou willen. Ik denk dat het komt door een combinatie van factoren. Ik ben een zomer-mens en heb de zon op den duur weer nodig om me weer fitter en vrolijker te voelen. En onze thuissituatie zou ook zeker een reden meespelen, want ziekte in huis is niet echt iets om vrolijker van te worden.

En toch wil ik jullie op dit moment graag meenemen in mijn blijdschap! Nu hoor ik je denken; ze had toch net alles op ‘stop’ gezet? En ja, dat heb ik ook. Ik zeg vaker ‘nee’, ik doe even alleen de dingen die ik moet doen en accepteer de hulp die me wordt aangeboden. En de afgelopen 2 weken zijn er best wat tranen gevloeid, maar naast de tranen van verdriet kwamen er ook tranen van blijdschap!

‘En nu we door ons geloof zijn vrijgesproken van schuld, hebben we vrede met God. Die vrede hebben we te danken aan Jezus Christus. Door wat Hij heeft gedaan, kunnen we door ons geloof nu ook genieten van Gods liefdevolle goedheid voor ons. En door Hem kunnen we ook altijd blij zijn. Want we weten dat we straks in zijn heerlijke aanwezigheid mogen leven. Maar dat is niet het enige. We zijn ook blij als we het moeilijk hebben. Want door moeilijkheden leren we om vol te houden. En doordat we leren volhouden, wordt onze geest sterk. En doordat onze geest sterk wordt, leren we om steeds meer op God te vertrouwen. En als we op God vertrouwen, zal Hij ons nooit teleurstellen. Want God heeft zijn liefde in ons hart uitgestort door ons zijn Heilige Geest te geven.’
‭‭Romeinen ‭5:1-5‬

Deze tekst begin ik steeds meer te begrijpen door de situatie waarin we zitten en waar het me nu gebracht heeft. Wanneer je net tot geloof bent gekomen ben je zo dankbaar dat je vrijgesproken bent van schuld. Dat God je vrede geeft en dat we mogen genieten van Gods goedheid voor ons. En het vooruitzicht op een toekomst met Hem geeft houvast!
Maar; we leven nu! Het blijft niet bij de vergeving van onze zonden en het ervaren van Gods vrede en goedheid. Hij heeft ons zijn Heilige Geest gegeven!!! We zijn nooit meer alleen en we mogen alles samen met Hem doen! 

En ik kan je vertellen dat je dan zelfs blij kan zijn als je het moeilijk hebt. En dat je ondanks moeiten en ziekte God kan prijzen. En dat Hij dwars door alles heen vertrouwen wil geven!
Wanneer je je leven met God leeft, Hem echt in je hart toelaat, dan geeft Hij je kracht om vol te houden. En dat levert dan ook nog een sterke Geest op! 
Wat een cadeau van God! Hij maakt ons door moeilijkheden heen sterk!  

Afgelopen week stond ik op het schoolplein met 2 vrouwen te praten over wat ik en mijn man die ochtend hadden meegemaakt. (Ik zal jullie de details hier even besparen…. ) Op een gegeven moment merkte ik dat het me allemaal teveel werd en voor ik het wist stond ik op het schoolplein te huilen. 
Maar door mijn tranen heen voelde ik toch een enorme rust en een vertrouwen. God zelf fluisterde in mijn binnenste: ‘Ik ben er bij! Het komt goed!’ En voor ik het wist stond ik alweer te huilen, maar deze keer van dankbaarheid en blijdschap, omdat Hij zo dichtbij was!
En ook vanmorgen merkte ik het weer, weer zei God tegen me: ‘Het komt goed!’ Ik weet niet of je het herkent, maar ik voelde een hele tinteling door mijn lijf heen gaan. Gods Geest liet me weten dat God het zelf was die tegen mij sprak! 

We hebben echt een levende God, die heel dichtbij wil komen. Hij wil ons hart bewegen voor Hem en voor de mensen om ons heen! En doordat Hij ons in moeilijkheden kracht geeft, mogen we aan de wereld om ons heen laten zien hoe groot onze God is!
En wanneer je denkt dat ik sterk ben, dan heb je het mis. Ik voel me van mezelf soms onzeker, rusteloos, gestrest of opgejaagd, maar God heeft door onze moeilijkheden heen de weg begaanbaar gemaakt en door Hem en Zijn bemoediging voel ik me sterk!

‘Alle eer is voor God, onze Vader, voor altijd en eeuwig. Amen.’
‭‭Filippenzen‬ ‭4:20‬


De artikelen met het label 'Bewijsmateriaal' laten mijn persoonlijke ervaringen zien waarin ik door gebed, een ervaring, een gevoel, een ontmoeting, of iets dergelijks een ontmoeting met God heb gehad, of door God geleid ben. Al deze momenten zijn mijn bewijzen voor het bestaan van God!
Er zijn in mijn leven al veel van dit soort momenten geweest en ik probeer dit in de loop van de tijd te beschrijven in verschillende verhalen....


2 opmerkingen: