8 april 2018

MISLEIDING

Ken je dat? Jezelf volledig afbranden…. Maar daar blijft het niet bij, want eigenlijk kan je niet zo snel iets positiefs over jezelf vinden. Telkens weer denk je: dat kan beter of het ging niet zoals het moest. Je ziet jezelf altijd als minderwaardig en daarom is het ook lastig om te zijn wie je bent, of je eigen mening te geven. Want ten diepste denk je dat niemand op je zit te wachten, laat staan dat ze zitten te wachten op jou mening en ideeën. 

Tegelijkertijd merk je dat je lichamelijk ook veel klachten hebt; hoofdpijn, maagpijn, darmklachten, spierpijn. Je bent al meerdere malen naar de dokter geweest, doorverwezen voor onderzoeken, maar er komt helemaal niks uit. Je lichaam lijkt naar behoren te functioneren. Jij ervaart het  alleen geheel anders. Je lichaam zorgt voor veel beperkingen en naast je emotionele en geestelijke situatie is het je eigenlijk gewoon allemaal teveel.

Een minderwaardigheidsgevoel met als gevolg lichamelijke klachten
Uit ervaring weet ik maar al te goed wat het is om lichamelijke problemen te hebben als gevolg van onzekerheid en spanning. Ik ben zelf jaren gepest en dat gaf een groot minderwaardigheidsgevoel. Onbewust heb ik een gespannen houding aangenomen, wat jarenlang een enorme weerslag heeft gehad op mijn lichamelijke functioneren en een val heeft de problemen ook nog versterkt. 
In de winter had ik vaak nog meer klachten, doordat de kou voor nog meer spierspanning zorgde. Door mijn fysiotherapeut kwam ik er achter dat mijn stuitje scheef stond als gevolg van de val en nadat deze rechtgezet is heeft ze me allerlei oefeningen gegeven om te leren mijn spieren te ontspannen. Ik had niet eens door hoe verkrampt ik lichamelijk was, terwijl inmiddels mijn geestelijke verkramping tot het verleden behoord. 

Geestelijke strijd
De afgelopen dagen werd ik enorm gepest door een enorme hoofdpijn. Ik zat ook helemaal vol dus ik vermoedde een opkomende voorhoofdsholte ontsteking. Wanneer ik me bukte begon het nog meer te kloppen…. Ik voelde me echt niet fit. Op de school van onze kinderen hadden we vrijdagochtend gebedsmorgen en ik had al min of meer besloten niet heen te gaan. Maar uiteindelijk ging ik ‘toch maar’. 
Daar aangekomen bleek dat het goed was dat ik er was. Want alle ‘leiding’ bleek afwezig te zijn en ik was de enige aanwezige die ook wel eens de leiding had gehad. Uiteraard was het zonder mij ook vast wel goed gekomen, maar er was ook duidelijk iemand die me daar blijkbaar even niet wilde hebben….

Lichamelijke klachten door geestelijke strijd
Terug op de fiets realiseerde ik me wat voor strijd we als christenen te strijden hebben en ik sprak al fietsend de volgende woorden hardop uit: ‘satan ga weg van mij! Ik ben een kind van God, je hebt niets te zoeken bij mij en in mijn huis! Je onderdrukt ons met een nare, pestende hoofdpijn. Je probeert ons te onderdrukken door lichamelijke klachten. Ga weg!’ Vervolgens praatte ik met God en vroeg Hem ook de hoofdpijn weg te halen en ik dankte Hem dat ik Hem Papa mag noemen en bij Hem mag horen! Thuis gekomen ben ik rustig gaan ontbijten en nam me alweer heel menselijk voor om na het ontbijt een paracetamol te nemen als mijn hoofdpijn dan nog niet weg zou zijn. Maar je raad het al; na het ontbijt was mijn hoofdpijn volledig weg! Nog enkele pijnscheuten gehad en meteen satan weer weggestuurd en sindsdien geen hoofdpijn meer! Prijs de Heer!

Zowel lichamelijk als psychisch hebben we in deze wereld ook een geestelijke strijd te voeren. Wanneer je klachten hebt, op wat voor gebied dan ook, is het goed om je af te vragen of er ook een geestelijke strijd gaande kan zijn. Er is er maar één die er baat bij heeft om je af te leiden van God met allerlei misleidingen. Misleidingen van onzekerheid, een gebrek aan eigenwaarde, lichamelijke klachten, angst, hoofdpijn, denken dat het altijd beter kan…..

Je tong kan je hele lichaam vergiftigen
‘Zo is ook de tong maar een heel klein lichaamsdeel, maar met een grote invloed. Bedenk eens hoe klein het vlammetje is dat een heel bos in brand kan zetten! Je tong is net als dat vlammetje. Want met je tong kun je veel kwaad doen. Je tong kan je hele lichaam vergiftigen met het vergif dat ze spreekt. Ze heeft er veel invloed op hoe je leven er zal uitzien. Als je tong in brand gezet is door de hel, zet ze je hele leven in brand!’
‭‭Jak. ‭3:5-6
Dat wat je zegt tegen jezelf of een ander kan grote invloed hebben. Maar uiteindelijk zijn we wie God zegt dat we zijn! Als we onze tong gebruiken om Zijn woorden over onszelf of een ander uit te spreken, dan zal dat een bevrijdende werking hebben.

Je hebt rugdekking
Weer terugkomend bij het begin: leer jezelf te zien met de ogen van God! Als Koningskind: geheiligd en gemaakt om Hem te dienen. Bevrijd jezelf van het juk dat zo op je drukt. Sta op in de kracht die God ons geeft door zijn Geest in ons. Je hoeft het niet alleen te doen, je hebt rugdekking!!!
Mega spannend, want je bent zo gewend om rond te dwalen in de leugenachtige cirkeltjes van satan. Maar laat je niet langer misleiden en geef de controle over aan Iemand die je niet langer als slaaf behandeld, maar je een kroon opzet als overwinnaar in Hem!

De artikelen met het label 'Bewijsmateriaal' laten mijn persoonlijke ervaringen zien waarin ik door gebed, een ervaring, een gevoel, een ontmoeting, of iets dergelijks een ontmoeting met God heb gehad, of door God geleid ben. Al deze momenten zijn mijn bewijzen voor het bestaan van God!
Er zijn in mijn leven al veel van dit soort momenten geweest en ik probeer dit in de loop van de tijd te beschrijven in verschillende verhalen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten