Pagina's

15 november 2017

KOM NAAR HUIS!

In mijn wandeling met God ben ik erg op zoek naar Zijn stem. Door de opleiding die ik samen met mijn man volg bij Royal Mission kwamen we bij het boek ‘De stille stem van God‘ van Bill Hybels terecht.  Hij benoemt allerhande voorbeelden waarbij hij heel duidelijk Gods stem verstaat in zijn leven.
Dit boek en dit onderwerp maakt me hongerig naar Gods stem, ik wil Zijn stem ook zo duidelijk verstaan in mijn leven. En wanneer een man hier zo duidelijk over kan schrijven, dan is dat toch ook voor mij weg gelegd? Maar hoe kan het dan dat ik Zijn stem niet zo duidelijk heb gehoord de afgelopen 34 jaar? Natuurlijk zijn er wel belangrijke momenten geweest waarin ik Gods stem heb verstaan, maar in het alledaagse leven bij de zogeheten ‘onbelangrijke zaken’ zou ik ook zo graag zijn aanwezigheid voelen, ervaren en horen.
Zoals jullie inmiddels al hebben kunnen lezen kom ik er inmiddels steeds meer achter dat God niet zomaar tot ons spreekt. Hij laat zich horen op een manier die bij ons past. Dit is dan ook de reden waardoor we Zijn fluisterstem ook wel eens over het hoofd zien; omdat we Zijn stem in ons leven simpelweg nog niet herkennen. Maar zodra je dit gegeven ontdekt, kan je op zoek gaan naar die specifieke manier waarop God tot je spreekt.
Ik moet concluderen dat muziek 1 van de manieren is waarop God tot mij spreekt. Het lied ‘Vader God ik vraag me af’ (opw 399), is een heel belangrijk lied voor mij geweest in de periode dat ik een persoonlijke keuze voor God heb gemaakt.  En op een of andere manier weet God door teksten van liederen soms heel duidelijk tot me te spreken en me aan te raken, wat zelfs  een tinteling in mijn lijf kan veroorzaken.
Afgelopen zondag nog spoorde God me aan met een lied! Juist nu ik zo zoekende ben in het horen van Zijn stem, maakt Hij gebruik van een lied. En dit lied was ook niet weg te wimpelen als een zelf bedacht stemmetje in mijn hoofd, dus duidelijker kon het eigenlijk niet zijn.  
Zondag ochtend, je kent dat vast wel, lag ik heerlijk in bed met het idee dat uitslapen voor deze keer ook best een goede optie was. Mijn man was al wel opgestaan en had zich voorgenomen om wel naar de kerk te gaan. En toen ik mij nog eens lekker omdraaide schalde ineens een lied door mijn hoofd heen: “Kom naar Huis, kom naar Huis, kom naar Hui-uis!” Het was niet mis te verstaan, ik ben meteen op gestaan, want God riep mij letterlijk naar Zijn Huis!
En met dit lied denk ik dat Hij ook meteen een antwoord gaf op mijn zoektocht: Hoe kan ik Gods stem beter leren verstaan? Door in eerste instantie naar Huis te komen! Door bij Hem te komen en Hem steeds beter te leren kennen, herken ik steeds beter Zijn fluisterende stem in het suizen van een zacht briesje…. Wat een feest van genade!


“Na de aardbeving kwam er een vuur. Maar de Heer was niet in het vuur. Na het vuur hoorde Elia het suizen van een zacht briesje. Zodra hij dat hoorde, sloeg hij zijn mantel voor zijn gezicht en bleef in de ingang van de grot staan. Toen zei een stem tegen hem: ‘Wat doe je hier Elia?’ “         
1 Kon. 19: 12-13

Dit artikel is geschreven vanuit het thema 'Blog met een lied'. Dit thema is bedacht door de vorige winnares van de bloghop sept./okt. 2017; Heleen Visser. Haar weblog kun je volgen op www.groeiblog.com  De bloghop wordt georganiseerd vanuit www.christelijkewebloggers.blogspot.nl2 opmerkingen:

  1. Mooi geschreven. Ik kon het alleen bijna niet lezen. Klein lettertype.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Ariella! Ik heb inmiddels het lettertype aangepast, ik hoop dat het zo beter is!

      Verwijderen